Als hoofd- of bijverwarming.

Elektrische radiatoren kunnen als hoofdverwarming dienen. Het grote voordeel is dat de installatie vrij eenvoudig is. Een netwerk van verwarmingsbuizen aanleggen is namelijk niet nodig. De elektrische radiator wordt, net zoals andere centrale verwarmingssystemen, aangestuurd met een thermostaat. Duurzaam en energiezuinig.

Bijverwarming
Indien een ruimte al is voorzien van een verwarming, bijvoorbeeld via vloerverwarming, dan kan een elektrische radiator prima dienst doen als bijverwarming. Bijvoorbeeld in de badkamer of keuken. Op die manier is toch extra verwarmingscapaciteit beschikbaar of bestaat de mogelijkheid om handdoeken en badjassen lekker op te warmen.

MIX uitvoering.

Een radiator in mix uitvoering combineert de voordelen van verwarming via de centrale verwarming en elektrische radiatoren. De radiator is gewoon aangesloten op de centrale verwarming maar is ook voorzien van een elektrisch element. 

Indien de centrale verwarming uitstaat, bijvoorbeeld in de zomer, kan de radiator toch opgewarmd worden door middel van het elektrische element. Op die manier is het toch mogelijk om de badkamer of keuken te verwarmen of te zorgen voor een lekkere warme handdoek. Zonder dat de centrale verwarming aan hoeft.