Verwarming in de zomer

Design District succesvol voor Instamat
13 juni 2022
Collega’s gezocht: voor het magazijn en de marketing afdeling!
28 juni 2022

Verwarming in de zomer

Het is zomer! Met dit lekkere warme weer, zetten we de verwarming uit en schenken we hier voorlopig geen aandacht aan. Totdat de herfst z’n intrede doet… Ga dan juist in het zomerseizoen met een aantal praktische zaken aan de slag zodat u er in het najaar weer behaaglijk bij zit. Wij geven tips!

STEL DE THERMOSTAAT IN

Bij veel huishoudens staat de kamerthermostaat het hele jaar door op dezelfde temperatuur ingesteld. In de zomer daalt de temperatuur ‘s nachts, waardoor mogelijk de CV ketel aanslaat. Hierdoor wordt onnodig veel energie verbruikt. Stel daarom de kamerthermostaat, gedurende de zomer, standaard in op een lagere temperatuur (circa 16 graden).

DRAAI DE THERMOSTATISCHE KRANEN VAN DE RADIATOREN HELEMAAL OPEN

Staat je ketel in zomerstand? Draai dan de thermostatische kranen van je radiatoren volledig open. Als je de thermostatische afsluiters in de zomer gesloten laat, kunnen ze vastlopen. En dat heeft als gevolg dat de verwarming niet meer werkt tijdens de winter. Ook luchtbellen in je radiatoren kunnen hinder veroorzaken. Ontlucht je radiatoren meteen na de zomer, zodat je geen problemen ondervindt wanneer de verwarming tijdens de herfst en de winter weer op volle toeren moet draaien!

RESTYLE UW HUIS

Is uw huis toe aan een nieuwe look? Dan is de zomer ook een mooi moment om de radiatoren te vervangen. Ontdek ons trendsettende assortiment (design) radiatoren en doe inspiratie op! Download ons inspiratieboek..

ONDERHOUDSBEURT CV KETEL

CV ketels hebben jaarlijks onderhoud nodig, maar veel mensen stellen een afspraak met een installateur regelmatig uit. De zomer is hét perfecte seizoen voor een onderhoudsbeurt, want voor installateurs is dit een rustigere periode. Een goed onderhouden CV ketel gaat langer mee en werkt energiezuiniger. Plan dus snel die afspraak in en voorkom problemen in de winter.

VERVANG DE OUDE CV KETEL

Is uw CV ketel aan vervanging toe? Dan is de zomer een slim moment om deze te vervangen. U zit namelijk geen dag in de kou en u heeft alle tijd om een nieuwe ketel of andere warmtebron te laten installeren.

Paneel TH

STAP OVER OP ELEKTRISCH

Elektrische radiatoren fungeren als aanvulling op elk verwarmingssysteem. De woning wordt eenvoudig en op een duurzame manier verwarmd. Elektrische verwarming heeft veel voordelen. De radiatoren hebben een lange levensduur, zijn veilig, stil én energiezuinig en geven een aangename, gelijkmatige stralingswarmte af. Daarnaast is de installatie eenvoudig. Het aanleggen of verleggen van verwarmingsbuizen is niet noodzakelijk. Als er maar een stroompunt in de buurt is.

Instamat biedt uitgebreide mogelijkheden met betrekking tot elektrisch verwarmen. Geschikt voor iedere ruimte en elke interieurstijl. Klik hier voor ons assortiment.