Radiatoren voor in je woonkamer

Instamat_Ravenna H
Design Radiator voor Jouw Keuken
14 december 2023
elektrische JAY handdoekwarmer, voor nog meer luxe en comfort
Elektrische JAY handdoekwarmer, voor nog meer luxe en comfort!
10 januari 2024
Instamat_Ravenna H
Design Radiator voor Jouw Keuken
14 december 2023
elektrische JAY handdoekwarmer, voor nog meer luxe en comfort
Elektrische JAY handdoekwarmer, voor nog meer luxe en comfort!
10 januari 2024

Radiatoren voor in je woonkamer

Een goed functionerend verwarmingssysteem vormt de essentiële basis voor een comfortabele en gezellige woonkamer. Maar waar moet je aan denken?

Allereerst is het belangrijk om uit te rekenen hoeveel capaciteit (Watt) je nodig hebt. Hiervoor kun je rekensommen vinden op internet, maar nog beter is het om het uit te laten rekenen door een installateur. Zij houden bijvoorbeeld ook rekening met hoe oud je huis is en hoe goed het geïsoleerd is.

Voor een goede verdeling van de warmte is het belangrijk om de plaats en het aantal radiatoren te bepalen. De beste plaats voor radiatoren is onder ramen en vlakbij deuren omdat deze de meeste kou doorlaten.

Door het toepassen van meerdere radiatoren wordt de warmte beter verdeeld in de ruimte wat meer comfort biedt. Denk ook aan de capaciteit van je CV-ketel. Voldoende radiatoren hebben is één, maar kan je CV-ketel dat wel aan? Kijk dus altijd goed na welke capaciteit je ketel heeft.

Hoe harder deze moet werken om de juiste temperatuur te krijgen, hoe meer energie deze verbruikt. Is alles duidelijk, ga dan op zoek naar designradiatoren die helemaal passen bij jouw woonstijl!

Uitgebreid assortiment

Instamat heeft een uitgebreid assortiment aan designradiatoren in een groot aantal afmetingen voor iedere ruimte in huis. Neem eens een kijkje op de website en laat je verrassen door het grote aanbod.

Zo zijn de projectradiatoren perfect geschikt voor o.a. de woonkamer en kenmerken zich door een hoge capaciteit en de vele mogelijkheden op het gebied van formaat. En voor ieder probleem is er wel een oplossing. Zo kunnen veel van deze radiatoren op maat gemaakt worden, zelfs een gehoekte of een gebogen variant is mogelijk!

De LEDEN PR is zo’n voorbeeld en heeft een klassieke uitstraling. Of ga voor een industriële look waarbij de LEDEN PR uitgevoerd is in blanke lak waarbij de sporen van het lassen zichtbaar zijn. Ook de elegante PLINT AC is een schoonheid en wordt vaak onder raampartijen geplaatst. Leuk is het dat je deze radiator kunt upgraden naar een zitbank. Of wat dacht je van de moderne KOLOM AT, die je zelfs op maat kunt laten maken als trapleuning! Wil je ruimte besparen in je woonkamer.

Plaats dan een verticale radiator zoals de PANEEL TV. Op deze manier neemt de radiator minder horizontale ruimte in beslag waardoor je ineens die kast wel tegen de muur kunt plaatsen!

Blikvanger

Was een designradiator 25 jaar geleden nog synoniem voor een handdoekradiator, tegenwoordig wordt de term gebruikt voor alle verwarmingsproducten die een andere uitstraling hebben dan de traditionele paneelradiatoren.

Kies je voor een designradiator van Instamat, dan kies je niet voor standaard, maar voor een warmteobject dat in het oog springt. Steeds meer komt dan ook het besef dat een verwarming helemaal niet weggewerkt hoeft te worden, maar juist gezien mag worden.

Dat een designradiator méér is dan alleen een warmtebron, bewijst de MAAN van Instamat. Door de ronde en bolle vorm heeft het meer weg van kunst aan de muur.

De MAAN (Ø73cm) is volledig elektrisch en is leverbaar in vele kleuren en uitvoeringen zoals (geborsteld) verchroomd of verguld. Een uniek object in je woonkamer als bijverwarming!

Ontdek het zelf

Materialen en gemak

Onze radiatoren zijn beschikbaar in diverse materialen, zoals staal, aluminium en chroom. Zo is staal een veelgebruikt materiaal vanwege de duurzaamheid en het vermogen om snel op te warmen.

Aluminium daarentegen is lichter en efficiënter dan staal, waardoor het een goede keuze is voor elektrische radiatoren. Maar waar je ook voor kiest, altijd ben je verzekerd van kwaliteit en design!

En om het je gemakkelijk te maken bieden de radiatoren van Instamat geavanceerde regel- en programmeermogelijkheden, waarmee je de verwarming in jouw woonkamer kunt optimaliseren. Zo stellen thermostatische radiatorkranen je in staat om de temperatuur in elke kamer individueel te regelen.

Trendy kleuren

Voor welke radiator je ook kiest, altijd is er wel een kleur te vinden die past bij jouw interieurstijl. De radiatoren van Instamat zijn verkrijgbaar in vele trendy RAL kleuren én speciale kleuren zoals koper, zilver en antraciet metallic en bijzondere kleuren zoals mokka, latte, koffie, soft wit, soft zwart en soft zand. Nieuwsgierig geworden? Vraag via de website ons gratis inspiratieboek aan!

Ons Inspiratieboek Onze Prijslijst

Open chat
Heb je een vraag? Stuur ons dan een bericht!