De voordelen van een elektrische radiator

Vers van de pers- Instamat
Vers van de pers
25 mei 2023
Instamat in Villa d’Arte
Instamat in Villa d’Arte
19 juli 2023
Vers van de pers- Instamat
Vers van de pers
25 mei 2023
Instamat in Villa d’Arte
Instamat in Villa d’Arte
19 juli 2023

De voordelen van een elektrische radiator

De voordelen van een elektrische radiator-Instamat

Wil je je badkamer of keuken vernieuwen? Of ben je van plan om je huis grondig op te knappen?

Neem dan ook de radiatoren mee in het totaalplaatje. Want designradiatoren zijn er in alle soorten, maten en kleuren en kun je helemaal laten aansluiten bij jouw woonstijl. Of je nu gaat voor modern, industrieel of landelijk, voor iedere smaak is er wel een keus.

Instamat, dé leverancier van de mooiste warmte, heeft een groot assortiment aan designradiatoren. Ook als je specifiek op zoek bent naar een elektrische radiator zit je hier aan het juiste adres! Niet voor niets, want een elektrische radiator kent veel voordelen.

Allereerst is de installatie van een elektrische radiator eenvoudig. Zo hoef je geen verwarmingsbuizen aan te leggen of te verplaatsen, zolang er maar een stroompunt in de buurt is. Een elektrische radiator is ook ideaal als bijverwarming, vooral in (bad)kamers met vloerverwarming, omdat het extra warmte en comfort biedt. En laten we eerlijk zijn, de badkamer is dé plek waar je wil ontspannen. Bovendien hebben veel elektrische radiatoren een handige functie om je handdoek of badjas op te warmen, wat het afdrogen nog aangenamer maakt. Heb je ook wel eens gedacht aan een elektrische handdoekwarmer? De JAY is bijvoorbeeld zo’n fraaie energiezuinige handdoekwarmer voor de exclusieve badkamer. Eén ding is zeker! Altijd heb je de beschikking over een warme handdoek zonder afhankelijk te zijn van de centrale verwarming.

Serie T 1

EcoDesign

De elektrische radiatoren van Instamat voldoen aan alle regels van de EU-wetgeving op het gebied van Ecodesign. Dit betekent dat ze zijn uitgerust met geavanceerde technologieën, zoals slimme thermostaten en programmeerbare timers, waarmee je de temperatuur nauwkeurig kunt regelen.

Op deze manier verbruik je alleen energie wanneer dat nodig is, wat leidt tot besparingen op je energierekening. Elke radiator wordt geleverd met een voorgemonteerd elektrisch element en eventueel met een digitale thermosstaat.

De bediening van de thermostaat is eenvoudig en gebruiksvriendelijk en biedt de mogelijkheid om een week- of dagprogramma in te stellen. Handige functies zoals ‘open-raam detectie’ (waarbij de radiator automatisch in stand-by gaat bij een plotselinge temperatuurdaling, bijvoorbeeld als er een raam openstaat), een ‘antivries’ functie en een ECO-functie zorgen voor extra gemak en comfort.

Kortom, door de toenemende aandacht voor duurzaamheid en energie-efficiëntie worden elektrische radiatoren steeds populairder. Ze bieden dan ook een ideale oplossing om je huis comfortabel en efficiënt, dus energiezuiniger, te verwarmen.

Nog even de voordelen van een elektrische radiator op een rijtje

  • Veelzijdigheid: Een elektrische radiator is een ideale aanvulling op de bestaande vloerverwarming in de badkamer. Het geeft extra comfort en helpt bij het voorkomen van schimmelvorming. Daarbij zijn ze natuurlijk ook te gebruiken als de overige radiatoren, die zijn aangesloten op de cv-installatie, niet aanstaan. En elektrische radiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, maten, kleuren en ontwerpen waardoor ze geschikt zijn voor elke interieurstijl en ruimte in huis.  
  • Energie-efficiëntie: Elektrische radiatoren zijn zeer energie-efficiënt omdat ze de elektrische energie direct omzetten in warmte zonder energieverlies, wat bij het transport van water in traditionele verwarmingssystemen wel het geval is. 
  • Snelle en gelijkmatige verwarming: Elektrische radiatoren bieden een directe en gelijkmatige verwarming van de ruimte, waardoor je snel kunt genieten van een comfortabele temperatuur. 
  • Individuele temperatuurregeling: Met elektrische radiatoren kun je de temperatuur in elke kamer afzonderlijk regelen, waardoor je een persoonlijk en comfortabel warmteniveau kunt regelen. 
  • Eenvoudige installatie: Elektrische radiatoren zijn gemakkelijk te installeren omdat er geen complexe leidingen of aansluitingen nodig zijn. Ze kunnen snel en eenvoudig in elke ruimte worden geplaatst. 
  • Geavanceerde functies: Moderne elektrische radiatoren bieden vaak geavanceerde functies zoals programmeerbare timers en thermosstaten die je helpen bij het nauwkeurig regelen van de temperatuur, het optimaliseren van het energieverbruik en het verhogen van het comfort. 
  • Milieuvriendelijk: Elektrische radiatoren stoten geen schadelijke stoffen uit tijdens het gebruik. Bovendien kunnen ze gekoppeld worden aan duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen.   

Nieuwsgierig?

Kijk verder op onze website of download ons inspiratieboek. Ook de verkoopadressen bij jou in de buurt vind je op deze website.
Open chat
Heb je een vraag? Stuur ons dan een bericht!