Instamat at Design District 2022
25 May 2022

Verwarming in de zomer

Het is zomer! Met het mooie weer dat in aantocht is, zetten we de verwarming uit en schenken we hier voorlopig geen aandacht aan. Totdat de herfst z’n intrede doet… Ga dan juist in het zomerseizoen met een aantal praktische zaken aan de slag zodat u er in het najaar weer behaaglijk bij zit. Wij geven tips!

STEL DE THERMOSTAAT IN
Bij veel huishoudens staat de kamerthermostaat het hele jaar door op dezelfde temperatuur ingesteld. In de zomer daalt de temperatuur ‘s nachts, waardoor mogelijk de CV ketel aanslaat. Hierdoor wordt onnodig veel energie verbruikt. Stel daarom de kamerthermostaat, gedurende de zomer, standaard in op een lagere temperatuur (circa 16 graden).

RESTYLE UW HUISZomer Instamat
Is uw huis toe aan een nieuwe look? Dan is de zomer ook een mooi moment om de radiatoren te vervangen. Ontdek ons trendsettende assortiment (design) radiatoren en doe inspiratie op! Download ons inspiratieboek..

ONDERHOUDSBEURT CV KETEL
CV ketels hebben jaarlijks onderhoud nodig, maar veel mensen stellen een afspraak met een installateur regelmatig uit. De zomer is hét perfecte seizoen voor een onderhoudsbeurt, want voor installateurs is dit een rustigere periode. Een goed onderhouden CV ketel gaat langer mee en werkt energiezuiniger. Plan dus snel die afspraak in en voorkom problemen in de winter.

VERVANG JE OUDE CV KETEL
Is uw CV ketel aan vervanging toe? Dan is de zomer een slim moment om deze te vervangen. U zit namelijk geen dag in de kou en u heeft alle tijd om een nieuwe ketel te laten installeren.